ROT-avdrag för att sätta in takfönster

ROT-avdraget kan användas för att minska arbetskostnaden för dina takfönster.

ROT-avdraget innebär att 30% av det du betalar fönsterfirman dras bort, dock enbart på delen som rör själva arbetet. Att köpa in takfönstren eller annat material ger alltså inte rätt till ROT.  Du får dra av upp till 50 000 kronor per person i hushållet och år. De flesta hantverkare gör detta avdrag redan i offerten men kontrollera noga vad som gäller med de företag du tar in offerter från. 

Så här fixar du ROT-avdraget för takfönster

1. Du anlitar en fönsterfirma. Ta alltid in fyra-fem prisförslag, jämför offerterna och välj sedan den som känns mest kompetent, inger förtroende och erbjuder ett bra pris. Via Fonsterproffs.se kan du göra detta gratis, funkar över hela landet.

2. Arbetet utförs och besiktigas och därefter skickar fönsterinstallatören faktura för det hela till dig. På denna ska stå klart och tydligt vad som är priset för fönstren, för övriga material, för resekostnader och för själva arbetet med att sätta in dina takfönster.

3. Sedan rabatteras fakturan med 30 procent av den kostnad som anges för arbetet.

4. Du gör alltså ingenting annat än att betala fakturan. Avdraget syns sedan på deklarationen för det år då du betalade takfönsterfakturan. Då kontrolleras att du haft tillräcklig inkomst för ditt ROT-avdrag, då den dras av mot din intjänade skatt. 


Sedan är det klart och dina nya snygga takfönster har installerats med en trevlig rabatt!

Ta in flera offerter och hitta den entreprenör som passar din plånbok bäst!

x

Behöver du hitta en firma för Takfönster?

Lugn! HelpHero.se hjälper dig hitta den bästa till rätt pris, på just din ort.